Argan Yağı Nedir, Argan Yağının Faydaları Nelerdir?
Özellikle son yıllarda doğal cilt bakım ürünlerine olan ilginin gitgide artması sayesinde, bitkisel ve güçlü etkili bileşenler de ön plana çıktı. Söz konusu bileşenlerden biri olan argan yağı, hem cilt hem de saç bakımında oldukça önemli bir yere sahip. Siz de argan yağı kullananlar tarafından yapılan yorumlara ve bu değerli bileşeni içeren cilt bakım ürünlerine daha önce rastlamış olabilirsiniz. Cilt bakım rutininizde güvenilir ve doğal çözümler sunan ürünlere yer vermek istiyorsanız argan yağının faydaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaya ne dersiniz?
Argan Yağı Nedir?
Argan yağı, yalnızca Fas’ta yetişen Arganio Spinosa adlı ağacın çekirdeklerinden üretilen bitkisel bir yağ türüdür. Bu ağaçta yetişen cevizlerin içinden çıkarılan özel çekirdekler, bir dizi işlemden geçirilerek yağ haline getirilir. Hayat ağacı olarak da anılan Arganio Spinosa oldukça dikenli bir bitki olduğu için meyvelerini ve çekirdeklerini toplamak da bir hayli zordur. Günümüzde halen geleneksel yöntemler kullanılarak elde edilen argan yağı, içeriğindeki vitaminler sayesinde cilt ve saç bakımında oldukça değerli bir bileşen olarak kabul edilir.
Argan Yağı Ne İşe Yarar?
Argan yağı, vitamin yönünden zengin ve antioksidan içerikli bir bileşendir. İçeriğindeki yağ asitleri ile hem saçları hem de cildi beslemekte önemli bir rol oynar. Ancak kullanılan argan yağının %100 doğal ve saf olması büyük önem taşır. Özellikle son yıllarda gitgide artan popülerliği nedeniyle, Arganio Spinosa ağaçlarının yetiştiği bölge UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Bu nedenle en iyi argan yağı, saflığından ve güvenilirliğinden emin olduğunuz üründür. Siz de saç ve cilt bakımınızda argan yağını kullanabilir, bakım rutininizi güçlendirebilirsiniz.
Argan Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Argan yağının cilde faydası oldukça fazladır. Faslı kadınlar, ciltlerinde uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaynaklı oluşan pigment sorunlarını ve güneş lekelerini gidermek için argan yağı kullanır. Bu değerli yağın içeriğinde yer alan E vitamini, onu etkili bir nemlendiriciye dönüştürür. Antioksidan içeriğiyle birleşen E vitamini, ciltteki hücre yenilenmesi sürecini destekler ve hızlandırır. Öte yandan, argan yağında bulunan yağ asitleri, cildin elastikiyetini korur ve güçlendirir. Böylelikle erken yaşlanma belirtilerine ve kırışıklıklara karşı koruyucu etki oluşturur.
Kısacası argan yağının yüze faydaları arasında cildi nemlendirmek, beslemek, güçlendirmek ve cilt tonunu eşitlemek bulunur. Ayrıca, özellikle ergenlik ya da hamilelik dönemi gibi süreçlerde vücutta oluşan çatlakların görünümünü azaltmak için de argan yağı kullanılabilir.
Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
Argan yağının güçlü bir E vitamini deposu olması, onu saç bakımında da oldukça önemli bir içeriğe dönüştürür. Antioksidan ve nemlendirici etkili argan yağı, saç köklerini besleyerek saç derisine nem desteği sağlar. Bu sayede saç tellerindeki kuru ve cansız görünümün giderilmesine, saçların ışıltısını ve yumuşaklığını yeniden kazanmasına yardımcı olur.
Argan Yağı Nasıl Kullanılır?
Argan yağı, doğrudan cilde sürülerek uygulanabilir. Dilerseniz, formülünde argan yağı bulunan hazır cilt bakım ürünlerini de bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Argan yağı cildi nemlendiren ve besleyen bir ürün olduğu için, cilt bakım rutininizde temizlik aşamalarından sonra kullanılmalıdır. Cildinizi temizledikten ve arındırdıktan sonra ona nem desteği sağlamak için argan yağından ya da argan yağı içeren ürünlerden destek alabilirsiniz.
Ancak argan yağının direkt kullanımı halinde cildinizde alerjik reaksiyonlar oluşma ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. Özellikle kabuklu yemişlere alerjiniz varsa, cildinize argan yağı sürdüğünüzde döküntü ya da tahriş oluşumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu riski önlemek için, argan yağını öncelikle boynunuzun küçük bir bölümüne damlatarak yaklaşık 48 saat bekleyebilirsiniz. Eğer cildinizde herhangi bir reaksiyon oluşmuyorsa argan yağını cildinizi nemlendirmek için düzenli olarak kullanabilirsiniz. Ancak, tüm bu kullanımlar için doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatmamız gerekiyor.
Argan Yağı Yüzde Tüylenme Yapar mı?
Argan yağının uzun süreli ve doğrudan kullanımı, tüylenmeye meyilli ciltlerde yüzde tüylenme sorununa yol açabilir. Bu nedenle argan yağının kullanım miktarında aşırıya kaçmamak büyük önem taşır. Eğer kullanmanız gereken argan yağı miktarını belirlemekte zorlanıyorsanız, içeriğinde argan yağı bulunan cilt ve saç bakım ürünlerini tercih ederek ürünlerin kullanım talimatlarına uygun şekilde hareket edebilirsiniz.
Veet Pure ile Hassas Cildinize Özel Bakım
Argan yağı, hassas ciltlerin nem ve besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan doğal bileşenler arasında yer alır. Siz de cilt bakımı rutininizde doğal bileşenler kullanmayı tercih ediyorsanız, doğal Shea yağı kullanılarak zenginleştirilmiş formülleriyle ön plana çıkan Veet Naturals ailesiyle tanışmış olabilirsiniz. Veet Pure ailesi ise, hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiş şeffaf ve kokusuz formülleri ile alerjik reaksiyonları minimize etmek için özel olarak tasarlanır. Veet Pure Hipoalerjenik Sir Ağda Bantları’nı tercih ederek istenmeyen tüylerinizden kolayca kurtulabilir, hassas cildinizin hak ettiği nazik bakım desteğini sağlayabilirsiniz.
Veet Pure Hipoalerjenik Sir Ağda Bantları Bacak&Vücut Bölgesi 20’li, Veet Pure Hipoalerjenik Sir Ağda Bantları Koltukaltı&Bikini Bölgesi ve Veet Pure Yüze Özel Hipoalerjenik 20’li Sir Ağda Bantları ile ağda rutininizi pratik bir şekilde tamamlayabilir, cildinizde 28 güne dek süren pürüzsüzlük hissinin tadını çıkarabilirsiniz. Kızarıklık karşıtı, hipoalerjenik özel formülleri ve jel yapıları ile Veet Pure Sir Ağda Bantları, cilt bakım rutininizi pratik ve keyifli bir şekilde sonlandırarak istenmeyen tüylerinizden kurtulmak için harika bir seçim!
İlginizi Çekebilecek Ürünler
Okumadan Geçmeyin
Yüzünüzdeki tüyleri aldıktan sonra yüz kızarması neden oluşur, yüz kızarıklığı nasıl giderilir?
Cilt tipinize göre buzdolabınızdaki malzemelerle yapabileceğiniz maske çeşitlerini hemen öğrenin.
Doğal cilt bakım ürünlerini kullanıyorsanız kil maskesi ile karşılaşmış olabilirsiniz. Kil maskesi nedir, faydaları nelerdir keşfetmek için hemen göz atın!
Doğal içerikler kullanarak kendi cilt maskenizi hazırlayabilir, bakımınızı eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ev yapımı maske seçeneklerini hemen keşfedin!